Dijous 8/04/2010 Riure per començar bé el dia!

Avui la presentació dels llibre anava a càrrec de la Mireia i la Noelia. A diferència dels altres dies, ens han llegit un fragment del llibre “La niña del lápiz marrón”. Aprofitant el fet que a la nena del llibre li agrada molt llegir contes i que la mestra també ho treballa molt a l’aula, l’exposició s’ha centrat en el recurs del conte. Les companyes ens han fet reflexionar sobre quins contes recordàvem de la nostra infància i  quina era la seva “moraleja”.

Hem parlat de contes com ara els tres porquets (on s’explica la importància de fer les coses ben fetes i de tenir paciència) o l’aneguet lleig (on s’ensenya que ser diferent no vol dir ser pitjor i que tots ens hem de respectar tot i que tinguem diferències).

Després hem reflexionat i comentat alguns dels aspectes positius que aporten els contes als nens i nenes: estimulen la imaginació, permeten treballar l’expressió oral i també l’expressió escrita, són un bon recurs per fer reflexionar als infants sobre aspectes morals…  Personalment, crec que el conte és un recurs que ens ofereix moltes possibilitats per treballar amb els nens i les nenes d’una forma atractiva pels infants.

A la segona part de la classe, l’Anna, aprofitant que el dia 1 va ser el dia de l’humor al treball, ens ha preparat dinàmiques del riure perquè comencéssim el dia amb bon humor.

Hem començat jugant a “casa, inquilí, terratrèmol”, després hem intentat dir frases amb la llengua fora, hem jugat “presi, vice, secre”… La veritat és que totes hem rigut moltíssim i hem passat una molt bona estona! M’he adonat que potser feia molt temps que no reia així i de la importància de trobar estones per riure, per desconnectar i trencar la monotonia. A més, crec que dinàmiques com aquestes ajuden a fomentar el sentiment de grup i a perdre la por a fer el ridícul. De cara a la nostra feina com a mestres, crec que és important tenir present la importància de crear un clima distès a l’aula, de deixar que els nens riguin, de fer petites bromes, de que els nens notin que la mestra té una actitud positiva

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A <span>%d</span> blogueros les gusta esto: