Dijous 29/04/2010 Pors infantils

Avui l’Alibe i la Mireia han presentat el seu fragment de lectura i han tractat el tema de les pors.  Han començat parlant de que les pors són universals (tots en tenim encara que siguin pors diferents) i després s’han centrat en les pors infantils per ajudar-nos a veure què podem fer i que no hem de fer com a mestres d’educació infantil.

Els nens poden tenir molts tipus de pors: als desconeguts, a la foscor, a certs animals o personatges de contes (bruixes, dracs, fantasmes) a la mort, etc. Hi ha una edat en la qual és molt normal que els infants comencin a sentir aquestes pors i per tant, com a adults, és important que no ens alarmem i que intentem ajudar-los a superar-les poc a poc (deixant-los una llumeta encesa a la nit si tenen por a la foscor, fent-los veure que els dracs i les bruixes només viuen als contes, etc.

Com a mestres, però també com a pares, és molt important que no ridiculitzem ni ignorem aquestes pors. És bo que els infants exterioritzin i verbalitzin aquestes pors, ja que el fet de parlar-ne també els ajuda a anar superant-les. Penso que des de l’escola també es pot treballar el tema de les pors, per exemple, parlant-ne a classe, fent que cada nen expliqui a què té por, fent-los fer un dibuix, proposant idees sobre com es poden superar algunes pors, etc. També és important que sapiguem aconsellar i tranquil·litzar els pares si estan preocupats per aquest tema.

La segona part de la classe l’hem dedicada a preparar la presentació per als mestres. Les aportacions que hem fet amb el nostre grup han estat les següents:

Quins canvis hem observat?

–       L’evolució dels nens (cada cop es senten més còmodes i segurs a l’escola)

–       L’adaptació i actualització de la decoració de classes i passadissos en funció de l’època de l’any, de les festes, de les activitats que els nens realitzen…

Propostes a millorar:

–       Millorar l’hàbit de rentar-se les mans, sobretot abans d’esmorzar (Eulàlia Bóta)

–       Hi ha nens que porten un excés de menjar a l’hora de l’esmorzar. Potser s’hauria de regular una mica la quantitat d’aliment que porten per esmorzar.

Què més volem saber?

–       Quin criteri se segueix per triar les cases de colònies? I els mestres que hi van?

 

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A <span>%d</span> blogueros les gusta esto: