Dijous 20/05/2010 Sessió de relaxació

Avui hem començat la classe amb l’exposició de l’Anna Plans i la Rebeca que ens han preparat una sessió de relaxació. A partir d’un fragment de la lectura de “Nens de vidre” ens han intentat transmetre la importància de relaxar-se i els beneficis que ens aporta tant a nivell fisiològic com mental. Abans d’entrar a classe ja ens hem trobat amb un cartell que deia “entreu en silenci” i amb una música relaxant de fons. Després ens hem estirat tots a terra i a partir de les indicacions que ens anava donant l’Anna i de la música d’onades que sentíem hem aconseguit deixar la ment en blanc i relaxar-nos totalment durant uns minuts.

Com a futures mestres d’infantil és molt important que sempre tinguem una actitud calmada i tranquil·la a l’aula i que sapiguem transmetre aquesta pau als nostres alumnes. A més, tot i que potser és difícil incloure una activitat de relaxació com la que hem fet nosaltres a l’aula d’infantil, sí que podem fomentar altres dinàmiques que ajudin als nens a treure tensions com ara posar-los música relaxant, apagar els llums i fer que els nens l’escoltin; llegir un conte; fer que els nens es facin petits massatges entre ells; dedicar una estona diària a que els nens escoltin “el silenci”, etc. Fomentar una actitud tranquil·la i relaxada entre els nens beneficiarà molt el seu rendiment acadèmic i el seu comportament correcte a l’aula.

La segona part de la classe l’hem dedicada a repassar el currículum d’Educació Infantil d’una forma ben original. Hem format dos grups i hem utilitzat la metodologia del Fitxer de Leitner per tal de respondre unes preguntes tot repetint cada resposta en un ordre establert i així memoritzar el seu contingut. La veritat és que m’ha semblat una tècnica mnemotècnica molt efectiva que de ben segur podré posar en  altres situacions.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: