Dijous 20/05/2010 Sessió de relaxació

Avui hem començat la classe amb l’exposició de l’Anna Plans i la Rebeca que ens han preparat una sessió de relaxació. A partir d’un fragment de la lectura de “Nens de vidre” ens han intentat transmetre la importància de relaxar-se i els beneficis que ens aporta tant a nivell fisiològic com mental. Abans d’entrar a classe ja ens hem trobat amb un cartell que deia “entreu en silenci” i amb una música relaxant de fons. Després ens hem estirat tots a terra i a partir de les indicacions que ens anava donant l’Anna i de la música d’onades que sentíem hem aconseguit deixar la ment en blanc i relaxar-nos totalment durant uns minuts.

Com a futures mestres d’infantil és molt important que sempre tinguem una actitud calmada i tranquil·la a l’aula i que sapiguem transmetre aquesta pau als nostres alumnes. A més, tot i que potser és difícil incloure una activitat de relaxació com la que hem fet nosaltres a l’aula d’infantil, sí que podem fomentar altres dinàmiques que ajudin als nens a treure tensions com ara posar-los música relaxant, apagar els llums i fer que els nens l’escoltin; llegir un conte; fer que els nens es facin petits massatges entre ells; dedicar una estona diària a que els nens escoltin “el silenci”, etc. Fomentar una actitud tranquil·la i relaxada entre els nens beneficiarà molt el seu rendiment acadèmic i el seu comportament correcte a l’aula.

La segona part de la classe l’hem dedicada a repassar el currículum d’Educació Infantil d’una forma ben original. Hem format dos grups i hem utilitzat la metodologia del Fitxer de Leitner per tal de respondre unes preguntes tot repetint cada resposta en un ordre establert i així memoritzar el seu contingut. La veritat és que m’ha semblat una tècnica mnemotècnica molt efectiva que de ben segur podré posar en  altres situacions.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: