Divendres 4/06/2010 JORNADA DE CLOENDA!!!

Avui per fi ha arribat el gran dia! Sobre les nou ja estàvem tots a la plaça de l’església ultimant els darrers detalls i esperant ansiosos l’arribada dels autocars. A dos quarts han començat a arribar els primers autocars amb els nens de P-5 de l’Eulàlia Bóta. Poc després, han arribat els nens de P-3 i P-4 de la mateixa escola i jo m’he posat mans a la feina. He ajudat als més petits a baixar de l’autocar i els hem anat asseient en els porxos de l’edifici de psicologia. Hem decidit que jo m’encarregaria de la classe dels cavalls i les eugues que tenen com a mestres a la Lola i a la Mary. De seguida hem repartit els identificadors de color groc i he ajudat a les mestres a anar-los enganxant a les samarretes dels nens. Tot seguit, hem aprofitat per donar d’esmorzar als nens i a mesura que anaven acabant també els donàvem aigua. M’ha sobtat molt el bon comportament dels nens tot i ser tant petits: tots estaven asseguts i ben tranquils tot i el rebombori que hi havia al voltant.

Un cop totes les escoles han esmorzat, ens hem anat traslladant poc a poc cap a les escales de l’edifici del teatre per fer-nos la foto oficial. La veritat és que semblava impossible que ens poguéssim col·locar tots en aquest espai però al final ho hem aconseguit. En aquest moment, he vist com la Begoña s’emocionava i m’ha fet emocionar-me a mi també. Després de tantes hores de feina, de tants esforços i entrebancs, s’ha fet realitat el somni de tenir a tots els nens i mestres de les escoles a la nostra universitat.

Tot seguit, hem començat les activitats. Amb la Lola, hem decidit anar primer als lavabos i després ens hem dirigit a l’aula Sant Jordi on ens esperava el taller de les titelles. Les meves companyes han fet una obra molt bonica en la qual diverses titelles s’encarregaven de fer un pastís a la caputxeta vermella. Cada personatge portava un dels ingredients i els nens havien de dir quina quantitat d’aquest ingredient es necessitava després de veure el número (per exemple, dues cullerades de melmelada, ser ous…). Als nens els ha encantat la funció i han estat molt atents durant l’estona que ha durat!

El segon taller al qual hem assistit ha estat el de jocs. Ens hem situat davant de l’edifici de Llevant i dues companyes del grup 2B ens han proposat jugar al joc de l’aranya. En la meva opinió, aquest no era el joc més apropiat per fer-ho amb nens de P-3. Al no estar l’espai clarament delimitat, alguns nens s’allunyaven massa. D’altres volien córrer massa i queien. A més, feia molt de sol i els nens es cansaven de seguida.

Finalment, hem tornat a l’edifici del Teatre per anar al taller de teatre. Com que encara hi havia un grup a dins, hem aprofitat aquesta estona per donar aigua als nens i per tornar a anar a fer pipí. Després, hem gaudit d’una representació del conte de la Blancaneus feta per alumnes del grup 2B. Els nens han gaudit moltíssim d’aquesta estona i de tots els personatges: la Blancaneus, la bruixa, els set nans, el príncep…. Les nostres companyes han estat realment fantàstiques. Quines artistes tenim a la Universitat!!

Un cop hem acabat els tres tallers, ens hem reunit totes les escoles a l’esplanada per ballar tots en una gran rotllana el ball de la “rodantxa”. Ha sigut espectacular la imatge de veure a tots els nens, mestres i alumnes de la universitat saltant i rient al ritme de la música.

Després, he guiat als nens de la classe dels cavalls i les eugues fins al Palau de les Heures on havien de dinar. Hem buscat una ombreta i ens hem assegut amb l’altre grup de P-3 a esperar el dinar. Jo m’he quedat cantant cançons als nens amb la Lola mentre l’altra mestra i una companya han anat a buscar els picnics. Els nens han dinat superbé!! M’han demostrat que són molt autònoms i espavilats (saben desembolicar el paper dels entrepans, desenroscar el tap de les ampolles d’aigua i tornar-lo a cargolar, llençar el paper dels entrepans a les escombraries. Després de dinar he estat una estoneta jugant amb ells i cap a dos quarts de tres he marxat perquè les quatre havia d’entrar a treballar.

Ha sigut una experiència magnífica!

En aquesta última entrada, m’agradaria fer una miqueta de balanç de com m’he sentit en aquesta assignatura i sobre tot allò que m’emporto. La veritat és que durant aquests mesos, he après sense gairebé adonar-me’n. Les classes no s’han basat en les explicacions teòriques sinó que hem partit de les dinàmiques per després reflexionar conjuntament sobre algun tema (la relació educativa, l’espai de l’aula, la importància del joc, etc.) El fet de recollir les reflexions diàriament al bloc també m’ha ajudat a aprofundir més sobre aquests temes i a relacionar-los amb l’estada a l’escola i amb la meva feina a la llar d’infants. A més, l’aprenentatge també ha partit de nosaltres, de les nostres curiositats i de les reflexions que anàvem extraient del llibre de lectura. El fet de preparar les dinàmiques també ens ha fet “fer de mestres” i pensar com havíem de preparar una classe per tal que fos atractiva pels altres companys i que alhora aprenguessin o reflexionessin sobre algun aspecte de la feina del mestre d’infantil.

Sé del cert que he après molt perquè em passava tota l’estona que estàvem a les escoles i que ara estic a la guarderia reflexionant i relacionant tots aquells temes que havíem tractat a classe amb la realitat escolar. Crec que amb aquesta dinàmica de classe també hem tingut l’oportunitat d’adonar-nos-en de com aprenen els nens d’Infantil i de quins recursos haurem de tenir com a futures mestres.

Finalment, vull dir que estic convençuda que rellegiré molts cops aquest bloc durant aquests anys de carrera i també quan treballi com a mestra. Segur que m’encantarà veure quines eren les meves reflexions aquets primer any de carrera i complementar-les amb tots els meus aprenentatges futurs!

One response to this post.

  1. I de l’assignatura que t’emportes?

    Responder

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: